Na úvodní stránku

Kohoutov

Noc s Andersenem pro starší děti

Na úvodní stránku

 

Úvodní stránka

Obecní úřad

Firmy a služby

Stalo se

Procházka obcí (fotogalerie)

Lidová řemesla

Společenský život

 

Moje oblíbené stránky

účast: 6 dětí ve věku 13 - 15 let, 4 mladiství pomocníci a knihovnice (celkem 11 osob)

Průběh "Noci s Andersenem":
Sešli jsme se kolem 18.oo hod v místní knihovně. Po přivítání a uložení spacího náčiní jsme se vydali vysadit strom pohádkovník - v našem případě to byla jablůňka, kterou jsme vysadili na pozemku obce za budovou Obecního úřadu. Námět stromu jsme využili i v další, tentokrát výtvarné práci. Děti měly znázornit na obarvený karton pomocí přírodních materiálů (jehličí, mech apod.), jak náš strom pohádkovník bude vypadat za několik let.
Po večeři byla každému účastníkovi přiřazena dle soutěžních úkolů pohádková postava podle H. Ch. Andersena (Princezna na hrášku, Malenka, Sněhová královna, Císař, Kominík, Cínový vojáček). Soutěžící byly vylosováni do družstev, ve kterých vzájemně soutěžili v následujících úkolech : skládání puzzlí, stavění věže z kostek, paměťová zkouška z 10 různých věcí, odhalení šotka v textu (v příslovích, ve městech), odpovídání na vylosované otázky z určitého oboru a pohádek, rozpoznání známého literárního autora podle dotazů. Po vyčerpávajících soutěžích byla příjemným zpestřením procházka nočním Kohoutovem na nejbližší kopec (Kašparova Hora). Nikdo se kupodivu nezatoulal. Načerpali jsme nový elán a pustili jsme se do hry scrabble a Ti , kteří nechtěli hrát, nám četli úryvek z dobrodružné literatury. Večerka a připojení k chatu nastalo kolem druhé hodiny ranní. Někteří chatovali, jiní četli z oblíbené knihy Harry Potter IV.
Budíček byl ráno okolo 7.oo hod , poté se účastníci nasnídali a na závěr nakreslili pohled z výroční Noci s Andersenem. Pohledy jsem, i když sice trochu opožděně, odeslala na Vámi zaslané adresy.